In 8 seconden een online medicatieoverzicht

Snel een online medicatieoverzicht. Met één druk op de knop zichtbaar, in 8 seconden, onafhankelijk van zorgverlener, tijd en plaats. Dat stelt Nictiz met de infrastructuur voor zorgcommunicatie, voorheen het LSP.

Het online medicatieoverzicht combineert de actuele medicatiegegevens van de patiënt uit de informatiesystemen van de verschillende aangesloten zorgverleners. Zo ontstaat het medicatieoverzicht; een actueel overzicht van bij elkaar gebrachte brokjes informatie.

Als een zorgverlener een wijziging of aanvulling doorvoert in de medicatie en zijn eigen systeem invult, zijn de wijzigingen direct zichtbaar als daarna een andere zorgverlener het overzicht van dezelfde patiënt opvraagt.

Het voldoet het medicatieoverzicht aan de richtlijn Overdracht van Medicatiegegevens en geeft minder administratieve handelingen. Zo kunt u als zorgverlener meer tijd besteden aan uw patiënt.

Mogelijkheden

Het online medicatieoverzicht toont altijd het actuele overzicht van medicatiegegevens, zoals verstrekkingen, intoleranties, contra-indicaties, allergieën en medicatievoorschriften. Actueel, overzichtelijk en snel!

Opt-in

Een patiënt dient vooraf toestemming te geven aan zijn eigen zorgverleners om zijn gegevens voor raadpleging aan andere zorgverleners beschikbaar te stellen (opt-in).

Toekomst 

In de toekomst zou het online medicatieoverzicht beschikbaar kunnen zijn op een tablet, als app op een telefoon of zichtbaar voor de patiënt via een eigen account (‘mijn gegevens’).

Via het eigen account zou de patiënt ook zorgverleners toestemming kunnen geven om de gegevens te raadplegen én kunnen controleren wie zijn/haar gegevens heeft geraadpleegd.