Radboud lanceert app voor medicatieoverzicht,

Het UMC St Radboud heeft drie nieuwe apps gelanceerd voor patiënten. Met een van de apps kan de patiënt een medicatieoverzicht opslaan op zijn smartphone.

Met de app Mijnmedicatie scant de patiënt de barcodes van geneesmiddelen en voert de dosering in op een compact overzicht. Patiënten kunnen het overzicht tonen aan hun huisarts of apotheker. Ook is er een variant van deze app beschikbaar waarmee de patiënt dit medicatieoverzicht kan versturen naar huisarts, apotheek of familie.

In de app REshapeHealthTalk is een groot aantal zinnen over gezondheid opgenomen in diverse talen. Door de zin aan te klikken verschijnt extra informatie. De app is handig wanneer een reiziger in het buitenland een arts moet bezoeken.

REshapeMijnZorgBoek is een digitaal notitieblokje waarmee patiënten kunnen bijhouden wat hen bezighoudt of opvalt aan hun gezondheid. Met één druk op de knop kunnen ze bevindingen mailen naar de behandelend arts. De app is te downloaden op de Apple-familu (iPad, iPhone en iPod touch).

Nieuwsgierig? U kunt de app bekijken op REshape MijnMedicatie